Werken bij De Schoor

Binnen De Schoor is het team MOSS (Maatwerk Ondersteuning Schuld Stabilisatie) gespecialiseerd in geld– en schuldenproblematiek. Het doel is om tot stabilisatie van schulden te komen en om schulden zoveel mogelijk te voorkomen. De maatschappelijk werkers voeren de regie en coördinatie over de trajecten, dit volgens het principe van ‘stress sensitieve dienstverlening’. Je komt te werken in een team van 19 collega’s, wat samen zorg draagt voor het eigen proces in de ondersteuning van Schuld Stabilisatie. Het team is onderverdeeld in 4 (sub) teams over de stadsdelen van Almere. Met jouw inzet zijn mensen die er zelf even niet meer uitkomen ondersteund. Sluit jij aan bij ons gedreven team?

 

"wat iemand zelf kán moet hij ook zelf dóen"
Lees het interview met maatschappelijk werker Schuld Stabilisatie Adinda

Maatschappelijk werker Schuld Stabilisatie | 24-32 uur 

Wat ga je doen?

Om een goed beeld te krijgen van de situatie, voer je intakegesprekken met cliënten. Gezamenlijk stellen jullie een persoonlijk ondersteuningsplan op. Je zet de client aan tot actie zodat deze zijn doelen bereikt. Hierbij zorg je ervoor dat de client zoveel mogelijk zelfstandig verder kan. Dit doe je door psychosociale ondersteuning te bieden op het gebied van onder andere gedrag, vaardigheden en motivatie. Je coördineert het traject door het uitzetten en monitoren van benodigde interventies. Om dit alles in goede banen te leiden werk je samen met hulpverlenende instanties en diverse ketenpartners.

Tijdens de inwerkperiode krijg jij een buddy (collega) toegewezen en wordt er een start gemaakt met het opleiden in het Stress Sensitief werken. Aanvullend is er aan het team een praktijkbegeleider verbonden. Zij coacht jou inhoudelijk en bij client gerelateerde vraagstukken. Hiermee bieden wij collegiale ondersteuning, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Jij wilt het verschil maken voor mensen met financiële problemen. Je bent vaardig met gesprekstechnieken (motiverende en coachende vorm) en stelt de ander in staat zijn eigen krachten verder te ontwikkelen. 
Je investeert in een samenwerking met het netwerk. En verder:

  • ben je in het bezit van een relevant hbo-diploma, bij voorkeur Sociaal Werk
  • heb je werkervaring met schulddienstverlening


Waar kun je op rekenen?

  • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders.
  • Een goede balans tussen werk en privéleven vinden wij belangrijk. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
  • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt.
  • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Met het loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
  • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen.
  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen €3.068,- en €4.372,- bij een werkweek van 36 uur.

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Lennart van Aken, teamleider Ondersteuning Schuld Stabilisatie (OSS) en Vroegsignalering, 06-55822507.

 

Solliciteren doe je via het formulier onder aan deze pagina. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.

 

Heb je nog niet helemaal gevonden wat je zoekt in deze functie? Geen probleem! Schrijf je in voor onze jobalert en wij sturen je regelmatig updates over nieuwe vacatures die aansluiten bij jouw interesses.

 

 


 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Instagram

 Indeed

 Werken bij De Schoor website

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

Typ de karakters in de
afbeelding hiernaast over:

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere