Werken bij De Schoor

Arbeidsvoorwaarden

Waar kun je bij ons op rekenen?

 

De kracht van professionals
Je werkt met enthousiaste collega’s welke beschikken over veel expertise en kennis over de stad. Je krijgt bij ons de ruimte om initiatieven te nemen en invulling te geven aan je werk. Dit biedt jou de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. De komende jaren besteden we extra aandacht aan het belang van vakmanschap. 

De kracht van een brede welzijnsorganisatie 
Je vindt bij ons de ruimte om mensen te ontmoeten en initiatieven te nemen in en voor de stad. Door met elkaar samen te werken, bereiken we samen meer en kunnen we in de toekomst nog veel meer bereiken. Als welzijnsorganisatie koesteren wij de contacten met netwerkpartners in onderwijs, zorg, veiligheid, cultuur, wonen en welzijn. 
 

Werk-privébalans
Je komt te werken in een prettig werkklimaat, waar aandacht is voor elkaar. Collega’s zijn trots op hun werk en De Schoor. Ook heb je in de meeste functies de mogelijkheid voor de invulling van een optimaal werk-privébalans.

 

Locatiebewust werken
Met locatiebewust werken maak je in overleg met je team en leidinggevende een professionele en bewuste afweging over hoe, waar, wanneer, met wie en met welke middelen jij jouw dienstverlening het meest effectief kunt uitvoeren. Hierbij stellen we de bedoeling van ons werk centraal. Wat is het beste voor de Almeerders? Maar ook: welke indirecte zaken, zoals afstemming met collega’s, betrokken blijven voelen bij elkaar, contacten met collega’s waarbij innovatie en creativiteit aangewakkerd wordt zijn belangrijk bij de keuze van de werkplek.

 

Als werklocaties kun je denken aan: je reguliere werklocatie, een andere Schoorlocatie, een locatie van een samenwerkingspartner, of bijvoorbeeld vanuit huis. We timmeren niet alles dicht met regels, maar geven de ruimte om vorm te geven aan de best mogelijk manier van dienstverlening aan de inwoners van Almere en/of jouw collega’s.

Cao Sociaal Werk
De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Sociaal Werk. Alles weten over de arbeidsvoorwaarden: klik hier

 

Individueel Keuzebudget - stel zelf je arbeidsvoorwaardenarrangement samen
Het Individueel Keuze Budget (IKB) is jouw persoonlijke budget in geld, Dat betekent dat je vakantietoeslag in mei, eindejaarsuitkering in december, bovenwettelijke verlofuren en elke maand een vaste kleine tegemoetkoming in de zorgverzekering zijn samengevoegd tot één persoonlijk budget: jouw individueel keuzebudget. Met het IKB beslis je zelf hoe en wanneer je dit bruto budget wilt besteden: (maandelijks) laten uitbetalen, verlofuren kopen of netto laten uitkeren voor opleidingskosten. Hierdoor heb je meer keuzevrijheid bij het invullen van de arbeidsvoorwaarden, zoals die het beste passen bij jouw persoonlijke situatie. In december wordt elk jaar automatisch het (eventueel resterende) saldo uitbetaald. Meer weten? Klik hier
 

Loopbaanbudget (LBB)
Als werkgever investeren wij in jouw ontwikkeling. Het Loopbaanbudget is een bedrag van 1,5% van je salaris die door de werkgever beschikbaar wordt gesteld. Het doel van dit budget is een investering in jezelf ter bevordering van je ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Voorbeelden zijn: het budget opsparen voor een cursus die je volgend jaar wil gaan volgen, een cursus die je direct kan inzetten voor je werk of het budget omzetten naar verlofuren voor bijvoorbeeld mantelzorg. Meer lezen, klik hier 

 

 

 

Handboek personeel

Kom je binnenkort bij ons in dienst? Dan heb je bij je papieren een code ontvangen om de hoofdstukken van onze personeelsgids vast te kunnen bekijken.

 

In deze personeelsgids vind je allerlei informatie die voor jou als (nieuwe) medewerker van De Schoor van belang is. De inhoud van deze gids wordt regelmatig geactualiseerd. De meest recente versie vind je straks op intranet. Veel in deze personeelsgids is een uitwerking van of (waar nodig) een toelichting op de cao Sociaal Werk (vanaf nu cao genoemd). Andere onderwerpen is “eigen beleid” van De Schoor. Indien je vragen hebt over de onderwerpen in deze personeelsgids, kun je voor de meeste onderwerpen terecht bij je leidinggevende. In een aantal gevallen zal je leidinggevende je verwijzen naar de collega’s van de personeels- en salarisadministratie of ondersteuning vragen aan P&O.

 

Als je op de titel van het hoofdstuk klikt, opent de tekst van het gehele hoofdstuk.
 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere