Werken bij De Schoor

De vacature is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

 

Als sociaal werker in het buurtcentrum sta je midden in de samenleving. Mensen laten meedoen, dat is waar het bij ons om draait.

Almere telt 17 buurtcentra en een theater en cultureel centrum. Deze centra leveren een belangrijke bijdrage aan gemeenschapsvorming, talentontwikkeling en ter ondersteuning in de wijk voor mensen die dat (tijdelijk) nodig hebben. 

 

 

Sociaal werker buurtcentrum | 24 uur 

Wat ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor het faciliteren van het buurtcentrum als centraal ontmoetingspunt in de wijk. Je legt niet alleen de focus op beheer, maar ook op het leggen van verbindingen. Je hebt de ambitie om het buurtcentrum (nieuw) leven in te blazen met een aanpak die enthousiasmeert en concrete resultaten oplevert. Het stimuleren van participatie van inwoners is voor jou van groot belang en je zoekt naar een doeltreffende aanpak die echt werkt. Het stroomlijnen van samenwerking tussen inwoners, collega’s, gebruikers van het buurtcentrum en samenwerkingspartners met gemeenschappelijke belangen is voor jou vanzelfsprekend, waarbij je de mogelijkheden van het buurtcentrum optimaal benut. Je regelt het gebruik van de ruimtes, ondersteunt bezoekers en gebruikers, en voert administratieve en facilitaire taken uit. Je enthousiasmeert en verbindt mensen aan het buurtcentrum, creëert bekendheid met de activiteiten en zorgt voor een duidelijke structuur binnen het vrijwilligersteam. Wij bieden een uitdagende functie waarin je de ruimte krijgt om te pionieren en initiatief te nemen. Jouw inzet draagt bij aan de ontwikkeling van ons buurtcentrum tot een bruisende plek met een divers aanbod.

 

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Als spil in het buurtcentrum is het belangrijk dat je makkelijk contact maakt en communicatief vaardig bent. En verder:

 • Ben je in het bezit van een diploma mbo-niveau 4, richting sociaal werk en heb je ervaring in het welzijnswerk
 • Heb je een warme persoonlijkheid en een klantvriendelijke houding
 • Ben je flexibel: het werk wordt verdeeld over 4 dagen
 • Ben je bereid om een avond in de week te werken
 • Bied je met jouw zelfstandigheid en improvisatievermogen uitdagingen het hoofd 


Waar kun je op rekenen?

 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 6, met een bruto maandsalaris tussen € 2.697,- en € 3.858,- bij een werkweek van 36 uur 
 • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen
 • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris 
 • Loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris
 • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders
 • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt

 

De Schoor, Welzijn in Almere
De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.
 

 

 


Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Diana van Vessem, teamleider Buurtcentra, 06-13298711.
In verband met vakantie niet bereikbaar vanaf 30 december 2023 tot en met 5 januari 2024.

 

Solliciteren is mogelijk tot 8 januari 2024.

De briefselectie vindt plaats in de week van
8 januari. In de week van 8 januari volgt er een terugkoppeling. Solliciteren doe je via het formulier onderaan deze pagina.

 

 

 

 


 

 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Op werkenbijdeschoor.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Indeed

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

Typ de karakters in de
afbeelding hiernaast over:

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere