Werken bij De Schoor

Wil jij een bijdrage leveren aan sociaal sterke en leefbare buurten? Dan is deze vacature iets voor jou! 
Midden in de samenleving en dichtbij bewoners in de wijk. Samen met een enthousiast team van stedelijk werkende collega’s en in nauw contact met samenwerkingspartners in Almere.

 

Je komt te werken in het team ‘Stedelijk team opbouwwerk’ en gaat aan de slag met ons nieuwe handelsmerk: Buurtkracht.
We geven laagdrempelige prikkels aan buren om samen iets te ondernemen en bieden hen een aanleiding om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast zijn we actief op de thema’s circulaire economie, (energie-)armoede, maatschappelijke participatie en sociale cohesie.

 

Opbouwwerker | 24-36 uur 

Wat ga je doen

De rode draad is het aansluiten bij en het ontwikkelen van duurzame community’s van bewoners, die gezamenlijk een doel nastreven. Soms ga je daar naar op zoek, soms komen ze naar je toe. Je kijkt welke behoefte er leeft en ondersteunt daarop. Dat kan betekenen dat je hen in contact brengt met gelijkgestemden uit andere delen van Almere, om zo een stedelijke community te bouwen waarin bewoners van elkaar kunnen leren.  Denk aan bewoners die zich inspannen op hetgebied van duurzaamheid, de redacties van wijkkranten, mensen die weggeefkastjes in hun tuin zetten, enzovoorts. 

 

Je bevordert de zelfredzaamheid van bewoners en ondersteunt hen in het vinden van hun eigen veerkracht. Zij blijven de regie houden. Daarnaast ben je een kei in het signaleren
van problemen en kansen binnen je werkgebied en weet hier goed op in te spelen.
Ook weet je, met jouw enthousiasme, de bewoners te motiveren en het netwerk
(van o.a. vrijwilligers en samenwerkingspartners) te vergroten.
Ook weet je, vanuit jouw kennis en ervaring, knelpunten te agenderen op de juiste plekken.


Wat breng je mee?

Je beschikt over goede sociale vaardigheden, kunt communiceren op verschillende
niveaus en mensen met elkaar verbinden. Je kent de ABCD-methode en wil daarnaar handelen. In je werk ben je zelfstandig, toon je initiatief en speel je in op veranderingen.
Je werkt graag samen in een team en zet je actief in om gezamenlijk resultaten te bereiken.

Dit doe je door creatieve oplossingen in een werkbare structuur te gieten. Zowel met bewoners als met je directe collega’s. Projectmanagement kent voor jou geen geheimen. Je bent in het bezit van een hbo-diploma en werkervaring als opbouwwerker of sociaal werker is wenselijk.


Waar kun je op rekenen?

•    een zelfstandige functie in een betekenisvolle omgeving met fijne collega’s
•    ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen binnen onze lerende organisatie
•    salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal schaal 8, min € 2.811,-  en max € 4.006,- bruto per maand bij 36 uur per week
•    secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget (ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris), Loopbaanbudget en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere
De Schoor is sinds 1989 een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere.
We zijn overal in Almere. Met 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Hans Versteegh, teamleider Opbouwwerk, 06-28351410.

 

Solliciteren doe je via het formulier onder aan deze pagina. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature. 


Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
 

Solliciteer direct

 

Voornaam*   Achternaam*   Wat wil je met ons delen?
 
 
 
E-mail*      
 
 
 
Telefoonnummer*       Jouw motivatiebrief*

 
     
LinkedIn       Jouw CV*

 
     

Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

   
Typ de karakters in de
afbeelding hiernaast over:
   

 

 

 
Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere