Werken bij De Schoor

Wil jij een bijdrage leveren aan sociaal sterke en leefbare buurten? Dan is deze vacature iets voor jou! 
Midden in de samenleving en dichtbij bewoners in de wijk. Samen met een enthousiast team van stedelijk werkende collega’s en in nauw contact met samenwerkingspartners in Almere.

 

Je komt te werken in het team ‘regulier team Opbouwwerk’ en gaat aan de slag met ons nieuwe handelsmerk: Buurtkracht. We geven laagdrempelige prikkels aan buren om samen iets te ondernemen en bieden hen een aanleiding om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast zijn we actief op de thema’s circulaire economie, (energie-)armoede, maatschappelijke participatie en sociale cohesie.

 

"Je komt er pas echt achter wat er speelt als je mensen ontmoet. Opbouwwerk draait om interactie met mensen"
Lees het interview met opbouwwerker Gerwin

Opbouwwerker | 16 uur 

Wat ga je doen?

De rode draad is het aansluiten bij en het ontwikkelen van duurzame community’s van bewoners, die gezamenlijk een doel nastreven. Je gaat er actief op af en zorgt dat je zichtbaar en benaderbaar bent voor inwoners. Je kijkt welke behoefte er leeft en ondersteunt daarop. Dat kan betekenen dat je hen in contact brengt met gelijkgestemden uit andere delen van Almere, om zo een stedelijke community te bouwen waarin bewoners van elkaar kunnen leren. Denk aan bewoners die zich inspannen op het gebied van duurzaamheid, de redacties van wijkkranten, mensen die weggeefkastjes in hun tuin zetten, enzovoorts. 

 

Je bevordert de zelfredzaamheid van bewoners en ondersteunt hen in het vinden van hun eigen veerkracht. Zij blijven de regie houden. Daarnaast ben je een kei in het signaleren van problemen en kansen binnen je werkgebied en weet hier goed op in te spelen. Ook weet je, met jouw enthousiasme, de bewoners te motiveren en het netwerk (van o.a. vrijwilligers en samenwerkingspartners) te vergroten. Ook weet je, vanuit jouw kennis en ervaring, knelpunten te agenderen op de juiste plekken.

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Je beschikt over goede sociale vaardigheden, kunt communiceren op verschillende niveaus en mensen met elkaar verbinden. Je kent de ABCD-methode en wil daarnaar handelen. In je werk ben je zelfstandig, toon je initiatief en speel je in op veranderingen. Je werkt graag samen in een team en zet je actief in om gezamenlijk resultaten te bereiken. Dit doe je door creatieve oplossingen in een werkbare structuur te gieten. Zowel met bewoners als met je directe collega’s. Projectmanagement kent voor jou geen geheimen. Je weet hoe je het opbouwwerk zichtbaar maakt in beeld, geluid, schrift en op locaties en betrekt je collega’s daarin.
Je bent in het bezit van een hbo-diploma in een sociale richting en werkervaring als opbouwwerker of sociaal werker is wenselijk.


Waar kun je op rekenen?

  • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders.
  • Een goede balans tussen werk en privéleven vinden wij belangrijk. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
  • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt.
  • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris.
  • Met het loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
  • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen.
  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen €3.068,- en €4.372,- bij een werkweek van 36 uur.

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neemcontact op met Hans Versteegh, teamleider Opbouwwerk, 06-28351410.

 

Solliciteren doe je via het formulier onderaan deze pagina. 


 

 


 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Instagram

 Indeed

 Werken bij De Schoor website

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere