Werken bij De Schoor

Spotlight vacature: combinatiefunctionaris

Regelmatig hebben we vacatures bij De Schoor, deze keer zetten we de functie combinatiefunctionaris in de spotlight.

We deden een interview met combinatiefunctionaris Niels!

 

Hoe is je werkdag gestart?

Vandaag startte ik met het ophalen van een werkbusje. Deze had ik gister al ingepakt met materialen om een gymles rugby te geven op de playground. Vervolgens ben ik dus met dit busje naar de playground gereden en heb ik klassen van een basisschool een rugby les gegeven.
 

Wat staat er vanmiddag nog op de planning?

Dit duurt tot 12.00 uur, dan ga ik terug naar kantoor om mijn busje uit te laden om vervolgens met de aanwezige collega’s te lunchen. Daarna ga ik door naar de Skills Garden en stel ik sport- en spel materiaal beschikbaar voor iedereen die hier naartoe komt. Dit materiaal leen ik uit als mensen er zelf gebruik van willen maken, of ik ga zelf met de bezoekers en het meegenomen materiaal aan slag.
 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Bij team Sport kan je niet echt spreken van een gemiddelde werkdag. Op een dag als vandaag begin ik in de uitvoering en geef ik bijna de hele dag buiten activiteiten. Op een andere dag start je rustig op kantoor op met een bakje koffie. Dan kan je je registratie doen, lessen bedenken en uitschrijven of nadenken en sparren met collega’s over het opzetten van toffe beweegactiviteiten. Denk daarbij aan walking football, een vakantieactiviteit of lasergamen in een schoolgebouw voor de buurt. Vervolgens ga je dan in de loop van de dag pas naar een activiteit toe of zit je de hele dag op kantoor. Dat ligt eraan welke vraag er ligt.
 

Welk onderdeel aan je werk vind je het leukst?

Wat ik het leukst vind aan mijn werk is de afwisseling in sport- en beweegactiviteiten en de afwisseling in doelgroepen. Daarnaast is het fijn dat je je eigen agenda beheert, dus als er op de ene dag heel veel vraag is naar activiteiten werk ik die dag meer uur om vervolgens de volgende dag, wanneer er minder vraag is, minder uren te werken. Zolang ik er maar wel voor zorgt dat ik mijn uren maak.
 

En zijn er ook minder leuke kanten?

Dat je elke keer een andere doelgroep hebt kan ook minder leuk zijn. Persoonlijk vind ik het wel eens jammer dat je vaak geen band opbouwt met je deelnemers en dat je hen ook niet mee kan nemen in de normen en waarden die ik hecht aan het sporten en het dagelijkse leven.
 

Heb je veel contact met collega’s en je teamleider?

Er is regelmatig contact met collega’s en met mijn teamleider. Iedereen is op en af op kantoor aan het werk, dat ligt eraan of zij in de uitvoering staan of niet. Op dagen dat ik geen uitvoering heb of tussen de uitvoeringen door zit ik dus met je collega’s op kantoor en helpen we elkaar bij bepaalde vraagstukken.
 

Hoe ervaar je de werksfeer?

Er heerst een fijne werksfeer waar ook ruimte is voor een dolletje, waar we met de lunch regelmatig een wandeling maken of buiten in het zonnetje zitten.
 

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

De grootste uitdaging voor mij is om continue mijn eigen werk te moeten zoeken. Je moet proactief zijn richting de verenigingen en/of partners om de vraag op te halen op gebied van sporten en bewegen of je moet proactief zijn in zelf toffe dingen bedenken om op te zetten.
 

Hoe vind je het werken bij De Schoor?

De collega’s, de vrijheid om projecten op te zetten, de ondersteuning voor het volgen van cursussen en het feit dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken dat zorgt ervoor dat ik het werken bij De Schoor als leuk ervaar!
 

Wanneer ga je blij naar huis?

Ik ga blij naar huis wanneer ik mensen heb kennis kunnen laten maken met een nieuwe sport of wanneer ik hen plezier heb laten hebben in sporten. Maar ook wanneer ik een succesvol project heb neergezet waarbij ik meerdere partners met elkaar in contact heb gebracht.


Ben je na het lezen van dit interview helemaal enthousiast geworden? Solliciteer dan snel, en wie weet ben jij binnenkort ook werkzaam in ons team Sport!

 

 

Privacyverklaring
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere