Werken bij De Schoor

Als sociaal cultureel werker sta je midden in de samenleving. Je creëert momenten voor laagdrempelige buurtontmoeting waardoor bewoners kennis maken met elkaar en het buurtcentrum. Iedereen is welkom en je denkt vanuit de talenten van bewoners. Je versterkt de eigen kracht van mensen (individueel en collectief) door niet te kijken wat er moet veranderen, maar waarin je kunt versterken. En ondersteunt hen bij initiatieven.

 

"Het zien van positieve veranderingen in mensen en hen helpen om weer zin in het leven te krijgen, is wat mijn werk zo geweldig maakt. Ik ben ervan overtuigd dat ik het leukste beroep ter wereld heb."
Lees hier het interview met sociaal cultureel werker Vanessa

 

 

Sociaal cultureel werker | 32 uur 

Wat ga je doen

Als sociaal werker ben je op 2 verschillende locaties actief in een buurtcentrum met een buurtkamer. Op deze locaties ben jij aanspreekpunt voor diverse partijen. Je zorgt dat de basis van een buurtkamerinloop staat. Jij pikt signalen op, ondersteunt bewoners bij het omzetten van ideeën naar concrete activiteiten voor en door de buurt. En verder:

 • draag je zorg voor de werving en ondersteuning van vrijwilligers 
 • ondersteun je bewoners bij het ontdekken van hun talenten, met als doel de zelfredzaamheid en verbinding met de wijk te vergroten 
 • werk je samen met de beheerder van het buurtcentrum en de samenwerkingspartners binnen het netwerk
 • maak jij het mogelijk dat alle betrokkenen (bewoners, vrijwilligers en samenwerkingspartners) een bouwsteen kunnen zijn bij het ontwikkelen van sterke gemeenschappen in de wijk

 

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Je hebt het vermogen om bewoners voorop te zetten en zelf actief te worden voor de buurt. Je bent een meester in het enthousiasmeren van mensen en om een connectie te maken met bewoners. En verder:

 • ben je in het bezit van een relevant hbo-diploma 
 • heb je al werkervaring als sociaal cultureel werker of opbouwwerker
 • heb je kennis van groepsdynamische processen en weet deze in goede banen te leiden
 • is kennis van Asset Based Community Building een pre


Waar kun je op rekenen?

 • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders.
 • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris.
 • Met het loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen.
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen € 3.035,- en € 4.323,- bij een werkweek van 36 uur.
 • Per 1 januari 2024 een bruto maandsalaris tussen € 3.191,- en € 4.547,- bij een werkweek van 36 uur.

 

De Schoor, Welzijn in Almere
De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.
 

 

 


Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Ellis de Bruine, teamleider Sociaal Cultureel Werk en Ouderenwerk, 06-11910309

 

Deze vacature staat gelijktijdig in- en extern. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.

 

Solliciteren doe je via het formulier onderaan deze pagina. 

 

 


 

 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Op werkenbijdeschoor.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Indeed

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

Typ de karakters in de
afbeelding hiernaast over:

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere