Werken bij De Schoor

DEZE VACATURE IS GESLOTEN

 

De FIXbrigade Almere is een nieuw project dat als doel heeft om woningen energiezuinig te maken en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot fixers (klussers) op te leiden voor de technieksector en de energietransitie.
Het project is gestart in Amsterdam en wordt nu landelijk uitgerold. De Schoor is door de gemeente Almere benaderd voor de oprichting van de FIXbrigade Almere. Het project is in de opstartfase. Als trajectbegeleider ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden van de deelnemers die deelnemen aan het project.

 

Het kunnen meedoen in de maatschappij door middel van een (betaalde) baan of studie maakt een significant verschil in het welbevinden van onze deelnemers. Dit is waar jij aan bijdraagt.

Trajectbegeleider FIXbrigade Almere | 16 uur

FIXbrigade Almere bestaat binnenkort uit een coördinator, een trajectbegeleider, enkele hoofdfixers en fixers. De hoofdfixers en fixers (deelnemers) zijn bewoners uit Almere met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder bewoners uit het AZC. Het project biedt hen de kans om praktijkervaring op te doen en certificaten te behalen. Zo vergroten zij hun kansen op betaald werk, bijvoorbeeld in de duurzaamheidssector. 

 

In deze rol ga je aan de slag met het begeleiden en coachen van de hoofdfixers- en fixers. Je biedt hen de kans om praktijkervaring op te doen en certificaten te behalen. Zo vergroten zij hun kansen op betaald werk in de duurzaamheidssector. Je monitort hun ontwikkeling en zoekt naar aanvullingen op het bestaande programma. 
Daarnaast ben je sensitief en kun je op een ondersteunende manier in gesprek gaan wanneer de fixers moeite hebben om het traject vol te houden. Wanneer de fixers het traject gaan verlaten, zet je je actief in voor een goede overdracht naar samenwerkingspartners in de stad of een duurzaam vervolgtraject. Om het project en de methodiek verder te ontwikkelen, signaleer je knelpunten en doet zo nodig verbetersuggesties. Je werkt hierin samen met de coördinator FIXbrigade en de collega’s van het team Participatie en (re-)integratie en 
Opbouwwerk.

 

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Jij werkt zelfstandig en neemt initiatief om de deelnemers zo goed mogelijk te ondersteunen in hun zoektocht naar een passende baan of studie. En verder:

 • ben je in het bezit van een hbo-diploma in een sociale richting
 • heb je ervaring in coaching en arbeidsbemiddeling (bij voorkeur met werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt)
 • heb je affiniteit en/of ervaring met projectmatig werken 
 • ben je innovatief 
 • heb je een pragmatische instelling en ben je stressbestendig


Waar kun je op rekenen?

 • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders.
 • Een goede balans tussen werk en privéleven vinden wij belangrijk. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
 • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris.
 • Met het loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen.
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen €3.068,- en €4.372,- bij een werkweek van 36 uur.

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

Deze vacature is gesloten


 

 


 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Instagram

 Indeed

 Werken bij De Schoor website

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

Typ de karakters in de
afbeelding hiernaast over:

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere