Werken bij De Schoor

Hou jij van afwisseling in je werk, ben je niet honkvast en lever je graag een bijdrage aan sociaal sterke en leefbare buurten in groeistad Almere? Dan is deze vacature iets voor jou! Midden in de samenleving en dichtbij bewoners in de wijk. Samen met een enthousiast team en samenwerkingspartners in Almere.

 

Je komt te werken in het team Opbouwwerk. Een deel daarvan werkt in een van de negen sociale wijkteams, als specialist op collectiveren en informele zorg. Een ander deel werkt in het reguliere team Opbouwwerk dat ook stedelijk initiatieven ontplooit. De rode draad bij beiden is om samen met bewoners de wijken leefbaar te houden en oog te hebben voor individuele noden. Daarnaast zijn we actief op de thema’s circulaire economie (Rommelroutes), positieve gezondheid (Welzijn op Recept), veiligheid (Buurtpreventieteams),  (energie-)armoede, maatschappelijke participatie en sociale cohesie (o.a. met de Integrale Straat Aanpak (huis aan huis aanbellen), Buurtbemiddeling en laagdrempelige Buurtkrachtacties).

 

"Opbouwwerk zegt het eigenlijk al, je helpt mensen weer verder met het leven op te bouwen. De parels eruit halen vind ik erg leuk!"
Lees hier het interview met Wijkteam opbouwwerker Maaike

 

Opbouwwerker wijkteam | 20-24 uur 

Wat ga je doen

Op meerdere plekken in Almere ga jij aan de slag. De praktijk vraagt om snel op een vraag vanuit partners in te kunnen spelen of om in te vallen bij ziektevervanging. Deze werkwijze is nieuw voor ons. Met jou gaan we ervaren hoe dat is binnen het opbouwwerk, dat meestal juist gedijt bij langduriger betrokkenheid bij een wijk of thema. Daarmee pionieren we verder in Almere, iets waar de stad groot door is geworden. 

 

Je signaleert en verbindt behoeften en belangen van bewoners, (maatschappelijke) organisaties en de gemeente en vergroot zo de kansen van individuen en groepen bewoners. Hierdoor draag je bij aan het vergroten van de leefbaarheid en cohesie in de wijk. Ook bevorder je de zelfredzaamheid van bewoners en ondersteunt hen in het vinden van hun eigen veerkracht en het nemen van regie. Wij werken in het gedachtengoed van de ABCD-methode. 
Met jou enthousiasme, weet je bewoners te motiveren en het netwerk (van o.a. vrijwilligers en samenwerkingspartners) te vergroten.

 

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Je maakt makkelijk contact en neemt initiatief. Je kent de ABCD-methode en handelt daarnaar. Politieke en strategische sensitiviteit helpt je je koers te bepalen. In je werk ben je zelfstandig, zoek je creatief naar oplossingen en speel je in op veranderingen. Je werkt graag samen in een team en zet je actief in om gezamenlijk resultaten te bereiken. Je bent in het bezit van een hbo-diploma en enige jaren werkervaring als opbouwwerker of sociaal werker is wenselijk.


Waar kun je op rekenen?

  • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders.
  • Een goede balans tussen werk en privéleven vinden wij belangrijk. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
  • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt.
  • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris.
  • Met het loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
  • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen.
  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen €2.867,- en €4.086,- bij een werkweek van 36 uur.

 

De wijkteams
Het doel van de wijkteams is dat Almeerse bewoners naar eigen kunnen meedoen in de samenleving. We werken aan versterking van zelf- en samenredzaamheid en aan sterke wijken. We zetten in op informele en collectieve ondersteuning waar mogelijk. Waar nodig bieden we kortdurende begeleiding en ondersteuning en toegang tot maatwerkvoorzieningen. Hiermee vervullen de wijkteams een belangrijke rol in het sociaal domein in Almere.
De wijkteams zijn een consortium, waarin De Schoor, VMCA, MEE en gemeente Almere met elkaar samenwerken. Zie meer over onze wijkteams op: wijkteams.almere.nl

 

De Schoor, Welzijn in Almere
De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.
 

 

 

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Hans Versteegh, teamleider Opbouwwerk, 06-28351410.

 

Solliciteren doe je via het formulier onderaan deze pagina. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.

 

 


 

 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Op werkenbijdeschoor.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Indeed

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

Typ de karakters in de
afbeelding hiernaast over:

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere