Werken bij De Schoor

Als sociaal werker sta je midden in de samenleving.

Mensen mee laten doen; dat staat voorop. Je richt je op het faciliteren van het buurtcentrum als centraal ontmoetingspunt in de wijk en draagt hierdoor bij aan een fijn woon- en leefklimaat.


Voor het team Buurtcentra zijn wij op zoek naar 2 collega’s.
Almere telt 17 buurtcentra en een theater en cultureel centrum.
Deze centra leveren een belangrijke bijdrage aan gemeenschapsvorming, talentontwikkeling en ter ondersteuning in de wijk voor mensen die dat (tijdelijk) nodig hebben. 

 

"Het is fantastisch om te weten dat ik samen met een groep enthousiaste vrijwilligers een positief verschil kan maken."
- Donna, sociaal werker buurtcentrum: lees hier het interview!

Sociaal werker buurtcentrum | 24 uur per week

Wat ga je doen?

Je richt het gebruik van het buurtcentrum zo in dat de samenwerking tussen bewoners, collega’s en gebruikers vlot verloopt. Gezamenlijk verkennen en benutten jullie de mogelijkheden die een buurtcentrum kan bieden, om zo een bruisend centrum neer te zetten met een divers aanbod. 


Op een dag regel je veel, waaronder ook het faciliteren en ondersteunen van onze bezoekers en gebruikers. Onderdeel van het werk zijn ook administratieve en facilitaire taken. Denk hierbij aan facturatie, inkoop, plannen van bezetting van ruimtes, materiaal en het bewaken van de orde en veiligheid.


Het reilen en zeilen van het buurtcentrum doe jij in samenwerking met je collega’s, vrijwilligers en de inwoners die het buurtcentrum bezoeken. Je verbindt hen aan het buurtcentrum. Je zorgt ervoor dat zij bekend worden met de werkzaamheden en activiteiten en de uitvoering hiervan. Je biedt de vrijwilligers een duidelijke structuur, zodat iedereen weet wat en wanneer te doen. Hierdoor ontstaat een goed team om je heen, met mensen die zich verbonden voelen en actief blijven.

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Als spil in het buurtcentrum is het belangrijk dat je makkelijk contact maakt en communicatief vaardig bent. Je hebt een warme persoonlijkheid en een klantvriendelijke houding. En verder:

  • ben je in het bezit van een mbo-niveau 4 diploma, richting sociaal werk
  • heb je werkervaring in het welzijnswerk
  • zijn zelfstandigheid en improvisatievermogen om uitdagingen het hoofd te bieden vaardigheden die jij bezit
  • ben je flexibel: het werk wordt verdeeld over 4 dagen

 

Waar kun je op rekenen?

  • werken in een betekenisvolle omgeving met enthousiaste collega’s
  • ruimte om jezelf als professional te blijven ontwikkelen binnen onze lerende organisatie
  • salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 6 afhankelijk van opleiding en ervaring min € 2.423,00 en max € 3.467,00 bruto per maand bij 36 uur per week
  • secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget (ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris), Loopbaanbudget en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn


Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere
De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Diana van Vessem, teamleider Buurtcentra, 06-13298711. Solliciteren doe je via onderstaand formulier.

 

Heb je nog niet helemaal gevonden wat je zoekt in deze functie? Geen probleem! Schrijf je in voor onze jobalert en wij sturen je regelmatig updates over nieuwe vacatures die aansluiten bij jouw interesses.

 

 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Indeed

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere