Werken bij De Schoor

Als kinderwerker word je onderdeel van team Kinderwerk.

Het diverse team bestaat uit 33 medewerkers, bestaande uit kinderwerkers en kinderopbouwwerkers. Kinderwerkers zijn werkzaam bij de Droomspeelbus, op de jeugdlanden, bij de Dagarrangementen en De Speelhaven. De kinderopbouwwerkers zijn werkzaam in de wijken en op brede scholen.
Wij werken vanuit een professionele pedagogische achtergrond aan talentontwikkeling bij kinderen tot 12 jaar. Met extra aandacht voor kinderen die in een bepaalde situatie meer ondersteuning kunnen gebruiken. 


Ben jij laatstejaars BBL mbo-student en op zoek naar een BBL (afstudeer)plek? Dan bespreken wij graag met jou de mogelijkheden!

Kinderwerker dagarrangementen | 16 en 21 uur 

Wat ga je doen?

Samen met de kinderen maak jij het mogelijk hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.
Dit doe je door het opzetten van een dagarrangement, met aandacht voor een dagindeling, ontspanning en sociale vaardigheden. En verder:

 • organiseer je verschillende soorten sociale activiteiten die gericht zijn op een specifiek thema, hierbij kun je denken aan spel, creativiteit, cultuur, gezonde leefstijl en (bewustwording van) geldzaken. 
 • stem je samen met je collega’s (opbouwerkers, kinderopbouwwerkers en de beheerder) de verdeling van de werkzaamheden af en investeer je in een fijne samenwerking. 
 • heb je contacten met scholen, leerkrachten en ouders (het ondersteunen bij de opvoeding).


Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Je weet een binding aan te gaan met de groep, door onder andere de kinderen te motiveren om mee te doen aan de verschillende activiteiten. Je bent administratief vaardig en weet bij voorkeur je weg te vinden op social media. En verder:

 • beschik je over een dosis creativiteit en coachende vaardigheden om kinderen te ondersteunen
 • heb je een relevant mbo-4 diploma, bijvoorbeeld sociaal (pedagogisch) werk. 


Waar kun je op rekenen?

 • een functie voor 21 uur per week op de middagen (ma, di, do en vrij) vanaf 12.00/13.00 uur (stadsdeel Haven)
 • of een functie voor 16 uur per week op de middagen (ma, di, do en vrij) vanaf 14.00 uur (stadsdeel Buiten)
 • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders.
 • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Met het loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen.
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 5, met een bruto maandsalaris tussen €2.180,- en €3.104,- bij een werkweek van 36 uur (of schaal 4 voor een BBL-traject).

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Fadoua Benhija, coördinator Dagarrangementen, 06-34254766. Solliciteren doe je via onderstaand formulier.

 


 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Indeed

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere