Werken bij De Schoor

Wij zoeken een betrokken teamcoach voor ons team van 19 professionals, bestaande uit sociaal raadslieden en maatschappelijk werkers. Samen streven we naar duurzame verbetering en perspectief voor Almeerders, met specifieke focus op het ondersteunen van gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagaffaire. We zoeken iemand met ervaring in maatschappelijk werk en expertise op het gebied van armoede en schulden. Als teamcoach speel je een essentiële rol in het ondersteunen van het team, zowel inhoudelijk als procesmatig. Je draagt zorg voor het optimaal inrichten van werkprocessen en haalt voldoening uit het begeleiden van een team op beide gebieden. 

 

Als jij jouw sporen hebt verdiend in het maatschappelijk werk en/of ruime ervaring hebt met verschillende uitdagingen rondom armoede en schulden, dan ben jij degene naar wie we op zoek zijn!

Teamcoach Maatschappelijk Werk | 24 uur 

Wat ga je doen

Jouw focus ligt op de voortgang van de werkprocessen en het faciliteren van deskundigheidsbevordering en vakmanschap binnen het team. Dit doe je door de teams te begeleiden, te ondersteunen en richting te geven aan inhoudelijke casuïstiek. Daarnaast pik jij makkelijk signalen op vanuit de teams, waardoor je een belangrijke schakel bent tussen de medewerkers en de leidinggevende. En verder:

 • ben je samen met de leidinggevende betrokken bij de werving en selectie van nieuwe teamleden 
 • draag jij zorg voor een optimaal inwerktraject binnen onze organisatie
 • signaleer jij knelpunten vanaf de werkvloer en komt met verbetervoorstellen vertaald in begeleidingsprogramma’s 
 • werk je nauw samen met de leidinggevende en collega teambegeleider 
 • participeer je actief in het netwerk en samenwerkingsverbanden 
 • stem je werkafspraken en uitvoerende zaken af met externe partners (PLANgroep, gemeente, College van herstelexperts, bewindvoerders, woningbouwcoöperaties, e.a.)
 • heb je een trekkersrol bij specifieke projecten

 

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Je hebt ervaring als teamcoach/begeleider. Je bent iemand die de zaken niet overneemt maar ondersteuning biedt en aansluit op de behoefte van het team. Zo geef je ruimte aan het team om eigenaarschap en initiatief te nemen. Bij voorkeur heb je kennis van sensitief werken en het vermogen dit uit te dragen en door te ontwikkelen binnen de teams. En verder:

 • ben je in het bezit van een hbo-diploma
 • heb je kennis van en ervaring in werkbegeleiding, coaching, vakinhoudelijke verdieping en organisatorische processen 
 • heb je affiniteit in het integreren van theorie en praktijk, zodat een effectieve en stimulerende leeromgeving gecreëerd wordt


Waar kun je op rekenen?

 • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders.
 • Een goede balans tussen werk en privéleven vinden wij belangrijk. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
 • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Met het loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen.
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 9, met een bruto maandsalaris tussen €3.226,- en €4.756,- bij een werkweek van 36 uur.

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je!
Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Paula Achterhof, teamleider Maatwerk en Sociaal Raadslieden, 06-42600650

Solliciteren doe je via onderstaand formulier.
Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.

 

 

 

 


 

 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere