Werken bij De Schoor

Jij staat midden in de samenleving. Je hebt een verantwoordelijke functie die je de kans biedt om mee te helpen bij het oplossen van een belangrijk maatschappelijk vraagstuk.


Je komt te werken in een team van 19 professionals van sociaal raadslieden en maatschappelijk werkers. Samen met collega’s bouw je verder aan onze ambitie om voor Almeerders hun situatie duurzaam te verbeteren en om deze mensen weer perspectief te bieden. Het welzijn van de inwoner staat hierin centraal.
 

Ter uitbreiding van onze teams Maatwerk Ondersteuning SchuldStabilisatie, Sociaal Raadslieden,  Maatwerk (gedupeerden in de kinderopvangtoeslagaffaire) en Vroegsignalering zijn wij op zoek naar een praktijkbegeleider die de medewerkers op een motiverende en coachende wijze begeleidt en een lerende omgeving creëert.

Praktijkbegeleider Maatschappelijk werk | 24 uur 

Wat ga je doen

Jij bent een professional die vanuit ervaring, affiniteit en kennis over het maatschappelijk werk en schuldhulpverlening de professionele ontwikkeling van de collega’s ondersteunt en naar een hoger plan tilt. Je fungeert als spil tussen het opgestelde beleid/werkprocessen en de uitvoering hiervan. Je werkt nauw samen met de teamleider en collega praktijkbegeleider en ondersteunt deze naast bovengenoemde punten ook bij projecten en participeert actief in het netwerk en in samenwerkingsverbanden.  

Waar nodig geef jij informatie over inhoudelijke onderwerpen en bevorder je deskundigheid binnen het team. Naast deze werkzaamheden ben jij samen met de teamleider, ook betrokken bij de werving en aanstelling van nieuwe teamleden en zorg jij voor een optimaal inwerktraject binnen de organisatie. Je draagt bij aan het ontwikkelen van beleid, signaleert knelpunten vanaf de werkvloer en komt met verbetervoorstellen, vertaald in begeleidingsprogramma's.

 

    Doelen:

  • begeleiden en coachen van medewerkers
  • faciliteren deskundigheidsbevordering en vakmanschap
  • ontwikkelen van de dienstverlening en werkprocessen ter oplossing van gesignaleerde knelpunten
  • afstemmen met externe partners met betrekking tot werkafspraken/uitvoerende zaken. Specifiek Plangroep, gemeente, College va herstelexperts, bewindvoerders, woningbouwcoöperaties, e.a.
  • trekkersrol van specifieke projecten

 

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Je hebt ruime ervaring in werkbegeleiding, coaching, vakinhoudelijke verdieping en organisatorische processen. Je bent in het bezit van een hbo-diploma en hebt inzicht in de essentie van het maatschappelijk werk en de praktijk. Hierdoor ben jij een expert in het integreren van de theorie en praktijk, zodat een effectieve en stimulerende leeromgeving gecreëerd wordt. Bij voorkeur heb jij kennis van sensitief werken en het vermogen dit uit te dragen en door te ontwikkelen binnen de teams. 


Waar kun je op rekenen?

  • een zelfstandige functie in een betekenisvolle omgeving met fijne collega’s
  • ruimte om jezelf als professional te ontwikkelen binnen onze lerende organisatie
  • salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal schaal 9 
  • secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget (ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris), Loopbaanbudget en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere
De Schoor is sinds 1989 een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere.
We zijn overal in Almere. Met 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan vanaf 13 februari contact op met Lennart van Aken, teamleider Maatwerk OSS & Sociaal Raadslieden, 036-5271995 of 06-55822507.

 

Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.


 

 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

Typ de karakters in de
afbeelding hiernaast over:

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere