Werken bij De Schoor

Jij staat midden in de samenleving. Je hebt een verantwoordelijke functie die je de kans biedt om mee te helpen bij het oplossen van een belangrijk maatschappelijk vraagstuk.


Je komt te werken in een team van 19 professionals van sociaal raadslieden en maatschappelijk werkers, die zich specifiek bezighouden met het samen werken aan herstel van gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagenaffaire. Samen met collega’s bouw je verder aan onze ambitie om voor Almeerders hun situatie duurzaam te verbeteren en om deze mensen weer perspectief te bieden. Het welzijn van de inwoner staat hierin centraal.


"De klant fietst, en als ze verkeerd gaan trek ik aan het stuur."

Lees hier het complete interview met maatschappelijk werker toeslagenaffaire Mireille.

Maatschappelijk werker gedupeerden toeslagaffaire | 24-32 uur pw

Wat ga je doen

Je ondersteunt de ouders van de toeslagenaffaire. Dit kan meerdere leefgebieden omvatten. Zoals huisvesting, financiën, zorg en opleiding. Om een nieuwe start mogelijk te maken voor deze ouders, biedt de gemeente ondersteuning op onder meer de zojuist genoemde leefgebieden. Het accent van de ondersteuning komt steeds meer te liggen op emotioneel herstel. Met de ene inwoner loop je wat langer mee en zijn de hulpvragen complexer en een andere inwoner is geholpen met een paar gesprekken. Je geeft zowel praktische als psychosociale ondersteuning en je coördineert overige diensten. 

 

Je bent bewust wat de toeslagenaffaire teweeg heeft gebracht en levert een bijdrage om bij de inwoner het vertrouwen te herstellen. Tijdens dit proces ben jij de casusregisseur en doet waar je goed in bent; dienstverlening bieden aan de gedupeerde ouders, samenwerken en afstemmen met je collega dienstverleners en oog houden voor de verschillende belangen


Wat breng je mee?

Je bent vaardig met gesprekstechnieken, waaronder stress-sensitieve dienstverlening. Je bent je bewust wat de toeslagenaffaire inhoudt en handelt hiernaar.
Met je open en niet oordelende houding lever je een bijdrage aan de ondersteuning op het emotioneel herstel van de inwoners. Je bent in het bezit van een relevant sociaal hbo-diploma. Ervaring bij ondersteuning van inwoners bij (complexe) leefgebieden is een pre.
Je bent bijvoorbeeld werkzaam (geweest) in maatschappelijk werk of vergelijkbaar. Je bent accuraat bij de registratie en verantwoording van het werk. 

 

Waar kun je op rekenen?

  • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders.
  • Een goede balans tussen werk en privéleven vinden wij belangrijk. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
  • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt.
  • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Met het loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
  • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen.
  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen €3.068,- en €4.372,- bij een werkweek van 36 uur.

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je!
Wil je eerst meer weten over deze vacature?
Neem dan contact op met Paula Achterhof, teamleider Maatwerk en Sociaal Raadslieden, 06-42600650. 

 

Solliciteren doe je via onderstaand formulier.
Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.

 

 



 

Solliciteer direct

 

Voornaam*   Achternaam*   Wat wil je met ons delen?
 
 
 
E-mail*      
 
 
 
Telefoonnummer*       Jouw motivatiebrief*

 
     
LinkedIn       Jouw CV*

 
     

Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

   
Typ de karakters in de
afbeelding hiernaast over:
   

 

 

 
Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere