Wil jij een bijdrage leveren aan het (vroegtijdig) in beeld krijgen van inwoners met (beginnende) financiële problemen, die zelf niet gemakkelijk om ondersteuning vragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Maatschappelijk werker Vroegsignalering 32 uur
Wat ga je doen
Je benadert vroegtijdig inwoners met (beginnende) financiële problemen op een proactieve manier. Dit betekent dat je contact legt met inwoners die hier niet altijd zelf om vragen, maar waarbij een melding voor is van een betalingsprobleem of achterstand. Het contact kan plaatsvinden via de telefoon, e-mail of tijdens een huisbezoek.
Het huisbezoek doe je samen met een collega. De nadruk ligt op een outreachende aanpak met aandacht voor de inwoner en zijn/haar vraagstukken. Je verdiept je in iemands leefwereld en blijft vrij van oordeel. Je kijkt naar de ondersteuningsbehoefte om vergelijkbare situaties in de toekomst te voorkomen en werkt daarin samen met samenwerkingspartners en collega’s uit het werkveld.
In je werk zet je in op het aanleren van financieel verantwoord gedrag.
Dit doe je door psychosociale ondersteuning te bieden op het gebied van onder andere gedrag, vaardigheden en motivatie. Een onderdeel van je functie is het bieden van (preventieve) budgetcoaching.
Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:
Je beheerst motiverende en coachende gesprekstechnieken en kunt je goed verplaatsen in je gesprekspartner. Bovendien slaag je erin de juiste snaar te raken, waardoor je de inwoner weet te motiveren en in beweging brengt. En verder:
Team Ondersteuning Schuld Stabilisatie en Vroegsignalering
Word je onze nieuwe collega, dan werk je samen in een team van 8 deskundige en betrokken collega’s. Professionals die elke dag werken aan bestaanszekerheid en actief met inwoners in gesprek gaan om samen met hen op zoek te gaan naar de juiste oplossing voor hun financiële problemen, die reeds zijn ontstaan. Maar daarnaast ook om een bijdrage te leveren aan het vroegtijdig in beeld krijgen van inwoners met (beginnende) financiële problemen.
De maatschappelijk werkers voeren de regie en coördinatie over de trajecten, dit volgens het principe van ‘stress-sensitieve dienstverlening’.
Waar kun je op rekenen?
Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere
De Schoor is een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere.
We zijn overal in Almere. Met 300 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars.
Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk.
Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.
Enthousiast geworden?
Ben je enthousiast geworden over de functie en onze organisatie? Solliciteer dan nu en wie weet word jij onze nieuwe collega!
Zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben sluiten we de vacature. Solliciteer direct via onderstaande sollicitatieknop!.
Wil je eerst meer weten over deze vacature?
Neem dan contact op met Stefan van der Plas, manager Wijk & Welzijn, 06-21836549
Een referentenonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure. Als voorwaarde voor indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Privacyverklaring | Ontmoet ons op: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |