Werken bij De Schoor

Als maatschappelijk werker ben jij werkzaam in de wijkteams van Almere. Vanuit jouw expertise zet jij je in voor het welzijn van bewoners. Met als resultaat het duurzaam versterken van de zelf- of samenredzaamheid, zodat mensen zoveel mogelijk op eigen kracht kunnen leven in hun wijk. 

 

Almere heeft 9 wijkteams. De wijkteams zijn benaderbaar bij allerlei hulpvragen: van enkelvoudig tot complex en intensief, en bij vragen op alle leefgebieden. Dit kan doordat in het wijkteam verschillende disciplines verenigd zijn. Gezamenlijk bedienen jullie de wijken en inventariseren ondersteuningsvragen.

Maatschappelijk werker gebiedsoverstijgend | 32 uur pw

Wat ga je doen

Je werkt in een wijkteam met verschillende specialismen (opbouwwerk, clientondersteuning, algemeen maatschappelijk werk, vrijwilligerswerk en informele zorg en WMO). Je bent een generalist naar de bewoners en een specialist in je team. Dit team is je thuisbasis en samen met het team kijk je hoe jullie de ondersteuningsvragen kunnen oppakken.

 

Je bent verantwoordelijk voor het geven van informatie en advies, vraagverheldering, kortdurende ondersteuning en toeleiding tot passende en samenhangende ondersteuning en waar nodig doorverwijzing met een warme overdracht. Je hebt regelmatig contacten, zowel intern als extern. Deze contacten zijn gericht op de dienstverlening en op ontwikkeling en uitvoering van ons beleid. Bij al deze werkzaamheden staat voor jou het perspectief van de bewoner voorop.

 

Je gaat werken voor het gebiedsoverstijgend team, oftewel het GoTeam. Dit is een breed inzetbaar team voor kortdurende inzet en voor inzet op langere termijn. Kortdurende inzet houdt in dat je een of meerdere meldingen die bij de verschillende wijkteams binnenkomen oppakt, om wachtlijsten te voorkomen. Bij langdurende inzet kan je denken aan bijvoorbeeld een zwangerschapsvervanging. Het GoTeam zorgt voor verbinding tussen de verschillende wijkteams. De teamleden werken en denken goed mee met de wijkteams en signaleren kansen en mogelijkheden die ontstaan uit de onderlinge samenwerking. Je bent dus lid van het GO team, maar hebt ook veel contact met de wijkteams. Je zal door heel Almere kunnen komen te werken. Waar je zal worden ingezet is altijd in overleg. 


Wat breng je mee?

Met jouw vaardigheid in het voeren van motiverende gesprekken weet je anderen in staat te stellen hun eigen krachten verder te ontwikkelen en te versterken. En verder:

 • ben je in het bezit van een hbo-diploma in Social Work of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
 • heb je senior werkervaring als maatschappelijk werker
 • heb je kennis van methodes met betrekking tot huiselijk geweld, zoals de TOP3-methodiek,
  of de bereidheid om dit te leren

 

Waar kun je op rekenen?

 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, volgens de functiebeschrijving Maatschappelijk werker 1
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.319,- en € 4.729,- bij een werkweek van 36 uur
 • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris 
 • Loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris 
 • Aan het team is een praktijkbegeleider verbonden. Hiermee bieden wij collegiale ondersteuning, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak
 • Bij de Schoor werken we locatiebewust. Samen bekijken we waar je het best bereikbaar bent voor Almeerders en/of collega’s. Dit kan op kantoor zijn, een Schoorlocatie, of indien mogelijk, vanuit huis
 • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders
 • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt

 

De wijkteams
Het doel van de wijkteams is dat Almeerse bewoners naar eigen kunnen meedoen in de samenleving. We werken aan versterking van zelf- en samenredzaamheid en aan sterke wijken. We zetten in op informele en collectieve ondersteuning waar mogelijk. Waar nodig bieden we kortdurende begeleiding en ondersteuning en toegang tot maatwerkvoorzieningen. Hiermee vervullen de wijkteams een belangrijke rol in het sociaal domein in Almere.
De wijkteams zijn een consortium, waarin De Schoor, VMCA, MEE en gemeente Almere met elkaar samenwerken. Zie meer over onze wijkteams op: wijkteams.almere.nl
 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere.
We zijn overal in Almere. Met 300 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars.
Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk.
Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden over de functie en onze organisatie? Solliciteer dan nu en wie weet word jij onze nieuwe collega!
We ontvangen graag jouw cv en motivatie. Zolang de vacature op onze website staat kun je reageren. Solliciteren doe je via het formulier onderaan deze pagina.

 

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met 
Sigmund Razab-Sekh,
teamleider Algemeen Maatschappelijk Werk, 06-39098143. 

 

 

 

 

 

Solliciteer direct

 

Voornaam*


 

       

Achternaam*


 

       

E-mail*


 

     

Telefoonnummer*


 

 

LinkedIn profiel


 

       

Jouw motivatiebrief*

       


Jouw CV*

       


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Op werkenbijdeschoor.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Indeed

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

       
 
         

 

 

 
Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere